Podem conquerir el canvi democràtic

mans-democràciaPer mantenir les portes obertes del canvi i guanyar un futur just és vital defensar Grècia i els nous governs municipals de l’estat, i a finals d’any tocarà conquerir, amb Podem, el canvi democràtic.

Quan va començar aquest any, totes i tots sabíem que seria l’any clau pel canvi democràtic i social. Aquest 2015 és l’any en que tombarem l’imperi dels cretins i posarem les institucions al servei de les majories socials.

Ajudem a Grècia: estenem els governs de canvi
L’any va començar amb la victòria de Syriza a Grècia, una victòria que obria les esperances del poble grec i dels pobles del sud d’Europa per construir un futur més digne i just per a totes. Ningú va dir que seria fàcil tombar les polítiques que imposa la Troika, i des del primer minut l’objectiu d’aquells que no es presenten a les eleccions va ser disparar, amb totes les armes, contra Syriza, per tal de frenar l’expansió de les forces democratitzadores a d’altres països. Malauradament aquestes últimes setmanes hem vist com aquells que avantposen els mercats a la vida de les persones han decidit imposar més misèria i asfixiar al poble grec, posant en escac al govern democràtic de Syriza.

Ara més que mai cal fer costat al poble grec, i al govern d’Alexis Tsipras, en aquesta batalla per salvar vides humanes i la democràcia. Ara mateix la millor manera d’ajudar a Grècia és construir governs de canvi democràtic, a tots els racons d’Europa, per avançar en polítiques socials que posin la gent en el centre de tota acció.

Protegim les victòries municipals:
A casa nostra, durant aquest darrer mes els habitants de les ciutats més importants de l’estat, començant per Barcelona i Madrid, han pogut palpar com els governs de canvi democràtic i social posen en pràctica polítiques al servei de la gent: lluita ferma per eradicar la pobresa infantil, municipalització llars d’infants de gestió privada, mà dura amb els bancs que encara executen desnonaments mentre mantenen pisos buits, control del lobbie turístic a Barcelona, retirada acusacions penals contra activistes socials i tantes altres actuacions que a diari construeixen una vida millor.

És vital protegir aquests governs, activant totes les maquinàries polítiques, socials i culturals en defensa d’aquests ajuntaments que desenvolupen programes de rescat ciutadà amb l’objectiu de recuperar la dignitat dels veïns i veïnes de la ciutat i l’autoritat democràtica, perduda durant anys en mans d’aquells lobbies que mai han actuat en favor de les majories socials.

Per defensar les victòries dels ajuntaments del canvi de forma eficaç és necessari conquerir les institucions jeràrquicament superiors, com són els governs de les comunitats autònomes i de l’estat, per això pren tanta importància l’últim trimestre del 2015.

Arriba la tardor democràtica: conquerim el canvi
Els propers mesos seran crucials per guanyar el canvi democràtic, perquè ara toca guanyar les institucions per desenvolupar polítiques que assegurin una vida digna a tothom: educació de qualitat per a totes, sanitat pública universal, protecció del dret a l’habitatge, avançar progressivament en la implantació d’una renda bàsica universal, treball digne en una economia social i solidària, i control popular i democràtic dels recursos energètics. En definitiva, cal que els ciutadans i ciutadanes, vinguem d’on vinguem, recuperem la capacitat de prendre les decisions que ens afecten, no podem permetre que poders externs prenguin les decisions que ens afecten i ho facin en contra dels interessos de les majories socials.

Els últims mesos han demostrat que sí que es pot guanyar la democràcia i la justícia social, per això de cara a les eleccions catalanes del 27-S és necessari crear un bloc polític i social de canvi que giri entorn de la premissa d’iniciar un procés constituent que compti amb la defensa ferma del dret a decidir i la protecció dels béns comuns, que durant tants anys ens han robat.

Pel que fa a les eleccions generals de finals d’any, l’instrument millor preparat per guanyar és Podem, que des del seu naixement ha demostrat que és la millor eina per anar més enllà dels espais de confort dels convençuts.
Ara és el moment del canvi, és el moment que el poble sigui govern i construïm una democràcia real al servei de totes i tots.

El meu ideal és el d’una societat lliure i democràtica,
en la que tots puguem viure en harmonia”
Nelson Mandela (1918-2013)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s