Del 27-S a 20-D: redoblem esforços pel canvi

gentDesprés d’un intens mes de setembre encarem, sense temps per descansar, la recta final del llarg camí del canvi amb les eleccions generals del 20-D.

Fa una setmana de les eleccions al Parlament de Catalunya i ja encarem les eleccions generals del 20 de desembre, anunciades fa uns dies per Mariano Rajoy en una entrevista televisada en prime-time.

Els resultats obtinguts per la candidatura Catalunya Si Que Es Pot, que comptava amb el suport de Podem i altres forces polítiques, són quantitativament minsos. Certament, els 11 diputats aconseguits el 27S representen molt menys del que s’espera d’una candidatura que pretén moure el taulell polític català.

Catalunya Si Que Es Pot es va veure enfangada en una campanya electoral que dia a dia alimentava dos blocs polítics: aquells que apostaven per una unilateralitat irrealitzable (que el mateix 27S a la nit han reconegut que era impossible), amb la candidatura de CDC i ERC al capdavant; i aquells que eren el NO a tot, els de l’immobilisme irresponsable capitanejats per la crossa taronja del règim.

Per contra, la proposta de Podem per les eleccions del 27S era responsable i valenta amb el present i futur de Catalunya. La proposta política que es posava sobre la taula versava sobre la construcció d’un país on la màxima prioritat fos la gent, amb un pla de rescat ciutadà i reactivació econòmica com elements principals, i la celebració d’un referèndum que dotés d’una sortida democràtica definitiva al debat nacional.

L’experiència de la candidatura plantejada per aquestes eleccions catalanes es revaloritza de cara a les properes eleccions generals, convocades per d’aquí 77 dies, en tant que planteja una sortida digna a la crisi social i política que viu el nostre país. Aquest cop, la papereta que defensa els postulats del canvi serà encapçalada arreu pel nom de Podem, que des del seu naixement ha demostrat que és la millor eina per anar més enllà dels espais de confort dels convençuts.

Ara mateix, el terreny polític català està completament bloquejat i s’albira que l’única via de resolució és per mitjà de les eleccions estatals del 20 de desembre. En aquestes, la candidatura de Podem és l’única força de canvi que aposta per recuperar la plena democràcia, posant les institucions al servei de la gent, treballant dia a dia per una economia al servei de les persones, posant fre a la corrupció amb una aposta ferma per la transparència de l’administració i amb un compromís irrefutable amb el dret a decidir.

L’onada de canvi que neix amb la indignació a les places i creix el 2014, amb l’obtenció de 5 eurodiputats i 1.253.837 de vots d’il·lusió, que augmenta durant el 2015, amb 134 diputats autonòmics i amb els ajuntaments del canvi (amb Madrid i Barcelona com a punta de la llança), ha de materialitzar-se a les corts generals. És necessari que aquest desembre bufin forts vents de canvi i entri, amb força, l’aire fresc als edificis de la plaça de les Cortes de Madrid, iniciant en els propers mesos transformacions profundes que construeixin un futur millor per la gent d’aquest estat.

Podem és l’única força política que pot apuntalar els ajuntaments del canvi guanyats el passat mes de maig, posant fi a l’ofec econòmic que pateixen els municipis i el buidatge competencial d’aquests; assegurar els avanços del canvi a nivell territorial, amb les conquestes guanyades en els diversos parlaments autonòmics; i facilitar la celebració d’un referèndum, amb totes les garanties, sobre el futur polític de Catalunya, d’acord amb la inequívoca defensa del dret a decidir.

EL 20-D cal que tots aquells i aquelles que compartim l’objectiu de posar les institucions al servei de la gent remem de forma fraternal, ara tenim l’oportunitat d’acabar amb el règim del 78 i recuperar la democràcia real que anhelem.

Lluitarem per la democràcia, pels humils, per l’imperi d’una confraternitat universal que engendri afectes i enterri odis”
Lluís Companys (1882-1940)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s